Hoe voer je een selectiegesprek online? (online klas)

Koudwatervrees voor een onlineselectiegesprek? Hoog tijd om in het diepe te springen. Want de virtuele visvijver is voortaan jouw wereld. Meer en meer rekruteerders vissen naar de beste kandidaat via een onlineselectiegesprek. Ook na de coronacrisis blijven er voordelen: meer flexibiliteit, een snellere procedure en een betere match met de belevingswereld van jongeren. Vind je het toch een beetje awkward om mensen in te schatten via het scherm? Dan is deze opleiding een must-do voor je carrière.
 

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je weet hoe je technisch en psychologisch een onlinegesprek voert.
 • Je voelt je als een vis in het water in een virtuele omgeving.

Doelgroep

Deze training is gericht op HR-managers en iedereen die selectiegesprekken voert met kandidaten.

Methode

Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer, met een individuele inleiding en slotstuk voor- en nadien.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit eerste deel gebeurt online en doe je op je eigen tempo. Het is een essentiële stap, die het thema van de opleiding inleidt en je nieuwsgierigheid aanwakkert. Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt ook online maar doe je opnieuw op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 3 delen

 • Het voortraject: dit onderdeel neemt maximaal 20 minuten van je tijd in beslag en bevat instructies, video’s, digitale intake.
 • De online opleiding: deze duurt 3 uur.
 • Het natraject: dit onderdeel neemt maximaal 20 minuten van je tijd in beslag en bevat naslagwerk, reflectie, actieplan.

 

Overzicht

 • Technische én psychologische aandachtspunten van een onlineselectiegesprek
 • Persoonlijke praktijkbehoeften praktijkoefeningen op basis van eigen cases
 • Verschillen tussen een online- en offlineselectiegesprek
 • Good practices
Datum en tijdstip:
2021-03-30T09:00:00 2021-03-30T12:00:00
Locatie:
Adres:

Online klas
Aanmeldperiode:
2021-02-12T00:00:00 2021-03-20T00:00:00