Overtuigend schrijven: 5+ schrijftips die altijd werken (online klas)

Schrijf je soms bedrijfsteksten die meer impact verdienen? Wil je mensen overtuigen met je woorden? Dan is deze opleiding helemaal iets voor jou.
 

Wat leer je in deze opleiding?

In deze interactieve workshop krijg je 5+ heldere schrijftips. Je leert aandacht trekken van de scannende lezer. Schrijfangst overwinnen én je lezer tot actie aanzetten. Kortom, een workshop voor tekst met rendement.

Doelgroep

Je schrijft af en toe nieuwsbrieven, vacatures, intranet-mededelingen, creatieve copy, webcopy, infofiches, social media posts, commerciële mailings.

Methode

Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer, met een individuele inleiding en slotstuk voor- en nadien.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit eerste deel gebeurt online en doe je op je eigen tempo. Het is een essentiële stap, die het thema van de opleiding inleidt en je nieuwsgierigheid aanwakkert. Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt ook online maar doe je opnieuw op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Vereiste voorkennis

Dit is geen workshop foutloos Nederlands schrijven. We gaan ervan uit dat je het Nederlands voldoende beheerst. Heb je af en toe stiekem een spelling checker nodig? Dat vinden we dan weer niet erg.

Programma

 • Vooraf

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je toegang tot Karibu, ons online leerplatform. Daar leer je de docent al wat beter kennen, kan je je verwachtingen posten en je alvast wat opwarmen met een video-les en tekstvoorbeelden. Heb je een voorbeeld van een tekst waar je mee worstelt? Laat hier maar achter. We gaan er in de live klas mee aan de slag.

 

 • Online-klas

Tijd voor actie! Aan de slag met die teksten. Je docent coacht je door de basis schrijftechnieken, helpt je over dat writer’s block heen. Samen met de instant feedback van je medecursisten lopen die weerbarstige teksten aan het eind van de workshop een pak soepeler.

 

 • Na

Karibu blijft de place to be, ook na de live klas. Je vindt er nog extra oefeningen, tips van je docent en je medecursisten.

Datum en tijdstip:
2021-04-19T13:00:00 2021-04-19T16:00:00
Locatie:
Adres:

Online klas
Aanmeldperiode:
2021-02-12T00:00:00 2021-04-09T00:00:00