Introductie tot mindfulness op de werkvloer (online klas)

Word jij ook soms overspoeld door alle to do's en stress tijdens je werkdag? Zou jij liever rustiger werken en gezonder omgaan met stresspieken? Ben jij op zoek naar een manier om je geest tot rust te brengen? Mindfulness kan je helpen. In deze training word je je bewust van je onbewuste stresspatronen, ontdek je hoe je dankzij beweging, ademhaling en aandachtstraining meer rust kan brengen en leer je hoe je deze basistechnieken kan integreren in je werkdag. Resultaat: minder vermoeidheid, minder stress en meer comfort.
 

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je komt gemakkelijker tot rust in stressvolle momenten. 
 • Je focus ligt op het hier en nu, want je zorgen maken over het verleden of de toekomst heeft geen zin.
 • Je plaatst de zaken in een ander daglicht en gaat er bewuster mee om.

Doelgroep

Je gaat moeilijk om met stress en wilt daaraan werken.

Methode

Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer, met een individuele inleiding en slotstuk voor- en nadien.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit eerste deel gebeurt online en doe je op je eigen tempo. Het is een essentiële stap, die het thema van de opleiding inleidt en je nieuwsgierigheid aanwakkert. Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt ook online maar doe je opnieuw op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Vereiste voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Dit is een introductie tot mindful werken in de vorm van een online-klas. In het online voortraject krijg je al een introductie over wat je van mindfulness kan verwachten. Ook je verwachtingen kan je dan al doorgeven.

 

In de online-klas van 3 uur komen volgende zaken aan bod:

 • basisprincipes mindfulness,
 • ademruimte op de werkvloer,
 • focus op het hier en nu,
 • mindful bewegen.

 

In het online natraject worden vooral extra oefeningen aangeboden, waar we eindigen met een persoonlijk actieplan. Aanvullend ontvangen jullie nog extra tips via mail.

Datum en tijdstip:
2021-06-18T13:00:00 2021-06-18T16:00:00
Locatie:
Adres:

Online klas
Aanmeldperiode:
2021-02-12T00:00:00 2021-06-08T00:00:00