De digitale dierenarts

Dierenartsen kregen de laatste jaren net zoals andere beroepen ook te maken met verschillende nieuwe technologieën. Automatisering van bepaalde processen die de manier van werken beïnvloeden, zowel in omgang met collega’s en als naar cliënteel toe veranderde ondertussen heel wat.

Benieuwd naar de volledige minidocu? Klik snel hier.

Conventionele radiologie bijvoorbeeld, veranderde stilaan naar digitale radiologie. De beeldkwaliteit werd hierdoor sterk verbeterd en de dierenarts heeft de mogelijkheid deze beelden op te vragen, bewerken, lezen en versturen via de computer.  Medewerkers kunnen deze beelden zo makkelijker raadplegen, alsook cliënten. De dierenarts kan de beelden meteen digitaal delen met klanten zodat deze snel op de hoogte zijn hoe het met hun dieren gesteld is. Digitalisatie zorgt hier zeker voor een betere communicatie.

Steeds vaker worden ook elektronische voorschriften gebruikt. Dit is meer op toepassing bij veehouders. Hierdoor kan medicatie sneller bezorgd worden en efficiënter worden toegediend. Waar nu nog vaak preventief antibiotica wordt toegediend, kan dit vandaag de dag beter binnen de perken gehouden worden daar de dierenarts via een digitaal kanaal een beter overzicht krijgt van de hoeveelheid en tijdstippen van toediening.

Ook wordt de stock van geneesmiddelen digitaal georganiseerd, alsook de administratie, hierdoor komt erg veel extra tijd vrij voor meer belangrijke zaken.

Het vraagt een enorme inspanning van dierenartsen en hun assistenten om mee te zijn in het verhaal van digitalisatie en automatisering. In onze minidocu's kan u duidelijke voorbeelden zien. Bekijk ze hier.