Liberform start het ESF-project Strategische Competentieprognoses

De jobs van morgen zullen er anders uitzien dan die van vandaag. De wereld verandert aan een ongezien sneltempo. Transities, zoals de opmars van nieuwe technologieën en digitalisering, de omslag naar een circulaire en koolstofneutrale economie hebben een serieuze impact op jobs en competenties en zullen ook in de volgende decennia zorgen voor structurele veranderingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Nieuwe beroepen ontstaan en bestaande beroepen wijzigen, ook in de sector van het vrije beroep.

De focus ligt op ‘future proof’ competenties bij werknemers in de sector. Het project werd dan ook omgedoopt tot ‘JobCapacity 2030’. We werken samen met Ordes, Instituten, beroepsfederaties en heel wat ondernemers.

Wil je rechtstreeks op de hoogte gehouden worden van deze vorderingen of wil je actief deelnemen aan de interviews? Laat het ons dan zeker iets weten. Ook indien je verdere vragen hebt of belangrijke opmerkingen horen we het graag. Dit onderzoek zal voornamelijk gebeuren op basis van feedback en participatie vanuit de sector zelf.

Click to select an image from the multimedia database