Tools voor uw personeelsbeleid

Personeelsbeleid omvat veel thema’s, van vacatureopstelling tot outplacement en van diversiteit op het werk tot onthaalbeleid. Daarom probeert Liberform de sector te inspireren met verschillende tools om op een effectieve manier hierop in te zetten. 

Al deze materialen zijn ook te vinden in onze Liberform Toolbox. Wij komen graag langs om deze persoonlijk aan u te overhandigen en u wegwijs te maken in de toolbox. Vraag uw box aan via info@liberform.be! Ook bij een digitaal bedrijfsbezoek sturen wij onze box op.

Checklists & brochures:
 1. Telewerk
  Door de Coronacrisis werd telewerk plots de norm. Ondertussen evolueren we naar een hybride werkplek waarbij telewerk heel normaal zal blijven. In deze checklist vindt u niet enkel een overzicht van wettelijke aspecten die in orde moeten zijn, maar staan ook heel wat handige tips & tricks voor zowel werkgevers als werknemers!
  download-button Download de checklist rond telewerk.

 2. Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  MVO, u bent er waarschijnlijk meer bij betrokken dan u denkt. Streeft u naar verbeteringen voor ons milieu, klanttevredenheid en zet u in op uw personeel? Weet dat u dan al bezig bent met MVO. Maar wat houdt MVO nu juist in? En hoe kan u hiermee duurzaam aan de slag? Ontdek het in onze nieuwe factsheet!
  download-button Download de factsheet rond MVO algemeen
  download-button Download de factsheet rond MVO met tips specifiek voor u

 3. Opstellen vacatures
  Iedereen is op zoek naar de ideale werknemer, misschien wel de witte raaf. Maar hoe trekt u de aandacht van de geschikte kandidaat? Hoe wekt u zijn/haar interesse en hoe motiveert u hem/haar om zich verder te informeren en daadwerkelijk te solliciteren?
  download-button Download de checklist opstellen vacatures.

 4. Onthaalbeleid
  Een nieuwe medewerker ontvangen, hoe doet u dat? Er moet veel gebeuren op een eerste werkdag, zoals bv de administratie. Maar ook andere voorbereidingen om de samenwerking zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn belangrijk. Daarom inspireert Liberform u via onze checklist & brochure om zelf een onthaalbeleid uit te rollen, een beleid dat voor uw organisatie werkt en dat een echte meerwaarde biedt.
  download-button Download de checklist onthaalbeleid. 
  download-button Download de onthaalbrochure.

 5. Personeelsbeleid
  Een personeelsbeleid uitstippelen, hoe doet u dat? Hoe groot of klein uw onderneming ook is, een goede ploeg van werknemers samenstellen en houden is cruciaal. Met concrete voorbeelden in onze checklist en brochure wil Liberform u op weg helpen!
  download-button Download de checklist personeelsbeleid.
  download-button Download de gloednieuwe personeelsbrochure.

 6. Diversiteit & non-discriminatie
  Zowel diversiteit als non-discriminatie zijn veelbesproken thema’s en ze komen hoger en hoger op de agenda, denken we maar aan de verschillende leeftijden en de weerspiegeling van de multiculturele maatschappij op de werkvloer. Discriminatie is onaanvaardbaar, diversiteit is onmisbaar.
  download-button Download hier onze checklist diversiteit.
  download-button Download hier onze krachtlijnen non-discriminatie.
  download-button Download hier de duiding van de krachtlijnen.

  download-button Download hier de Intersectorale handleiding Non-Discriminatiecode
  (samenwerking met 21 sectoren)