loading

Competentiechecks 

In het kort

Samen met Fonds 323, Mediarte en Podiumkunsten lanceerden we het project Checkit in kader van de oproep 'Competentiechecks in Vlaamse ondernemingen' van Europa WSE. Binnen dit project bieden wij begeleidingstrajecten aan waarbij we, enerzijds gaan kijken naar de reeds aanwezige competenties binnen het bedrijf, anderzijds een actieplan op maat zullen samenstellen met de onderneming en zo inzetten op de competenties van de toekomst.

Op 8 juni 2023 stelden we het project voor tijdens het startevent en mochten al heel wat geïnteresseerde bedrijven noteren.
Benieuwd naar de foto's? Klik hier!


En nu in meer detail

In één zin: we willen via dit project ondernemingen helpen om via een begeleidingstraject een duurzame toekomst te ontwikkelen.

Willen organisaties toekomstbestendig worden, starten ze bij een volledig zicht hebben op de competenties van hun medewerkers. Het gratis begeleidingstraject is gericht op strategisch competentiedenken, dat (meestal) nog een blinde vlek is bij veel kmo’s. 

Het traject ondersteunt kmo’s om een strategisch competentieplan op te stellen. Voor veel bedrijven is het niet evident om daarmee zelf aan de slag te gaan, aangezien zo’n plan een grote tijdsinvestering en expertise rond competentieontwikkeling vraagt. Via Checkit worden bedrijven klaargestoomd voor de toekomst. 

Levenslang leren in kmo’s 

Het gepersonaliseerde traject van Checkit is volledig gratis voor bedrijven en bedoeld voor kmo’s. Voor Liberform: bedrijven die onder PC336 vallen. Het traject resulteert in een concreet actieplan om een toekomstbestendige werkomgeving te creëren waarin werknemers blijven bijleren. Zo blijven de organisaties ook in regel met de verplichtingen uit de arbeidsdeal

De arbeidsdeal verplicht werkgevers om – vanaf 20 werknemers – een formeel opleidingsplan te ontwikkelen. Vanaf 10 werknemers moeten ze ook beantwoorden aan het individueel opleidingsrecht.

Over Checkit 

Checkit is een initiatief van de sectorfondsen mediarte, Sociaal Fonds Podiumkunsten, Liberform en Fonds 323 dat inzet op competentiedenken. Checkit omvat een gratis traject waarop werkgevers uit de betrokken sectoren op kunnen intekenen. Het traject wordt doorlopen met een sectorconsulent, die vervolgens in kaart brengt welke competenties er nodig zijn, vandaag en in de toekomst. Op basis daarvan wordt een actieplan op maat van de organisatie ontwikkeld. Organisaties kunnen hierop intekenen vanaf juni 2023 tot mei 2024. 

Infobrochure

We maakten een praktische brochure waarin u in een oogopslag leest over wat het begeleidingstraject inhoudt.


Meer weten?

Voor verdere updates en inspiratie - ga naar de website van het project: www.checkit.be 

Vragen?

Heeft u nog specifieke vragen of interesse in een begeleidingstraject? Laat het ons weten via info@liberform.be