Wat is de opleidingspremie ?

De opleidingspremie is een financiële tegemoetkoming voor de werkgever of onderneming die de opleiding van een werknemer en/of werkgever betaalt .  

Om in aanmerking te komen moet de opleiding aansluiten bij de functie die de werknemer/werkgever uitoefent. Deze opleidingen worden formeel georganiseerd en gegeven door externe docenten. Dat neemt niet weg dat ze ook in de onderneming of op kantoor kunnen plaatsvinden. Een opleiding moet minstens 1 uur per sessie duren. 

Enkele opleidingen voldoen echter niet aan de criteria voor een premie: bedrijfsspecifieke opleidingen, gratis opleidingen aangeboden door leveranciers, teambuildingsactiviteiten of deelname aan examens.  

Bijscholingen in een opleidingscentrum met kwaliteitslabel of erkende opleidingen in het kader van permanente vorming (dus erkend door de instituten en ordes) komen wel in aanmerking voor de opleidingspremie.  

U krijgt voor elk gevolgd uur opleiding een vergoeding van 10 euro/uur , met een maximumbedrag van 60 euro per dag, en dat voor elke deelnemer. Per onderneming wordt een minimum van 1750 euro premies voorzien, met als maximum de jaarlijkse bijdrage van de werkgever of de onderneming aan PC 336.  

 Opmerking : Voor alle gevolgde opleidingen in 2022 heeft u tijd tot 28 februari 2023. Heeft u geen wachtwoord? Dat kunt u het aanvragen tot 20 februari 2023! Na 20 februari 2023 wordt uw registratieverzoek niet meer behandeld.  


De opleidingspremies


Hoe vraag ik de premie aan ?

De werkgever kan na de effectieve voltooiing van de betaalde opleiding voor de werknemer of zichzelf een premie aanvragen.

Meer informatie

Nieuw : login aanvragen

Is dit de eerste keer dat u een premie wilt aanvragen?  Vraag dan eerst een login aan via onderstaand formulier en vul dit zorgvuldig in. 

Naar het formulier 

Heeft u nog een andere vraag?

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op via  info@liberform.be  

Veelgestelde vragen