loading

De kracht van communicatie: hoe kaart ik een moeilijke boodschap of onderwerp aan? (Elewijt)

Tickets

Registraties zijn gesloten

Ben je op zoek naar manieren om je mening te kunnen zeggen, zelfs als deze niet strookt met de mening van je collega’s? Ben je het helemaal niet eens met een beslissing van je baas, maar weet je niet hoe je dit op een constructieve manier kan verwoorden? Erger je je vaak blauw aan het gedrag van een collega, maar doe je er liever het zwijgen toe uit angst voor ruzie? Heb je zin om actief aan de slag te gaan met concrete opdrachten en activiteiten om je communicatie te verbeteren?

Veel mensen gaan confrontaties liever uit de weg dan ze aan te gaan. Het zit zelfs ingebakken in onze cultuur: de Belg is van nature een compromis-zoeker. Dus we slikken veel in, praten wel met anderen over problemen die we met mensen hebben maar niet met de mensen zelf. Met leidinggevenden is dat effect zelfs nog sterker door het verschil in status. Hierdoor doen we niet alleen onszelf, maar ook de situatie en de anderen onrecht aan. Het levert enorm veel gemiste (leer)kansen, want confrontaties horen onlosmakelijk bij een gezonde samenwerking. Sterker nog: als we allemaal hetzelfde zeggen, komen we in groepsdenken terecht. Een situatie waarin ogenschijnlijk iedereen hetzelfde zegt en denkt, terwijl er eigenlijk gewoon een taboe zit op ‘anders denken’. Om een kwalitatieve werkrelatie op te bouwen met elk van je collega’s en met je leidinggevende, moet je een manier vinden om rechtuit te kunnen zijn.

Aan de hand van een interactieve groepsopdracht ga je de verschillende conflicthanteringsstijlen leren kennen en zoek je uit welke voorkeurstijl bij jou overheerst. Door oefeningen in assertiviteit leer je hoe je jezelf sterker kunt opstellen en wat je daarvoor misschien nog meer nodig hebt. Je gaat oefenen in grenzen stellen, in aangeven wat je zelf wilt en je leert hoe je hiervoor kan opkomen.


1. Bekijk het programma

Dit gebeurt op de website van onze partner.

www.cevora.be

2. Schrijf u in

Gratis via de website van Liberform.

3. Informeren

Achteraf via onze opleidingspartner.


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
donderdag 30 maart 2023
09:00 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Elewijt

--Elewijt--
--Elewijt--

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Cevora

--Cevora--
+32 2 889 42 00
Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.