loading

HR Businesspartner - Praktijkopleiding (Antwerpen)

HR Businesspartner - Praktijkopleiding: waarom zou je deze opleiding volgen?

• Wil je HR mee op de kaart zetten in je bedrijf?
• Wil je door je business als waardevolle partner beschouwd worden?
• Hoe win je snel het vertrouwen van mensen en ga je om met weerstand tegen verandering?

Vandaag de dag zijn de eisen voor een HR departement enorm gestegen. Naast de administratieve verwerking, wordt er nu verwacht dat HR actief meewerkt aan de strategie van het bedrijf en de uitvoering van de strategie wat betreft de menselijke aspecten. Dit vraagt dat de HR business partner, naast HR kennis vooral competenties ontwikkelt om sterke connecties te maken met de verschillende partijen in de business én HR. Dit betekent ook dat hij/zij de business goed moet begrijpen, in staat is om verandering te leiden en het ontwikkelen van mens en organisatie sterk te bevorderen.  

Wat maakt deze opleiding uniek?
• Pragmatische aanpak in functie van de benodigde HR Business partner vaardigheden. Ad hoc behandeling van de aangereikte cases door deelnemers.
• Aangeboden HR business partner toolkit.
• Uitgebreide Business en HR management ervaring van de lesgevers.

Hoe verschillen we met deze opleiding van soortgelijke opleidingen?
We vertrekken vanuit het “klassieke” theoretische model van Ulrich, maar verschuiven al snel de aandacht naar de verschillende stakeholders, waarbij we een zeer sterke nadruk leggen op de essentiële vaardigheden die nodig zijn om een goed partnership aan te gaan met deze stakeholders.

De cursisten leren doorheen de cursus nieuwe vaardigheden om hun rol als HR business partner beter op te nemen.

1) Actiegericht – cursisten creëren doorheen de opleiding hun actieplan.
2) Praktisch -  combinatie van theorie met veel interactieve oefeningen. Cursus werkt met de realiteit van de cursisten (cases komen uit hun werkleven) waarbij de oefeningen toepassingen zijn om te leren hoe ze hun dagdagelijkse realiteit met meer impact kunnen aanpakken. 
3) Gericht op aanleren van vaardigheden  -  Cursisten leren nieuwe vaardigheden door te doen: strategisch denken, structuur brengen en opvolgen,  coachende vaardigheden en communicatie rond weerstand, conflict en verandering.

Over de docenten

Patrick Michielsens

Met een achtergrond in talen, economie en coaching is hij gefascineerd door de manier waarop de  menselijke dynamiek de successen van organisaties bepaalt. Het geeft hem veel energie om organisaties, teams en (senior) management nieuwe  perspectieven en gedragingen aan te leren en te stimuleren zodat ze met meer impact tot resultaten kunnen komen.

Met meer dan 15 jaar ervaring in training, consulting en coaching bij KULeuven en Deloitte, heeft Patrick verschillende complexe transformatie projecten kunnen begeleiden bij bekende bedrijven zoals Bpost, NMBS, Euroclear en Fortis.

Nico Foqué

Mensen. Hoe ze met elkaar omgaan. Hoe ze plannen, organiseren en zaken uitvoeren. Hoe ze zoeken, groeien en resultaten in organisaties kunnen neerzetten. Dat boeit Nico.

Nico heeft een ingenieursachtergrond en een professionele carrière van 18 jaar in verschillende business rollen bij Electrabel en Materialise. Hij heeft ervaring met groeipijnen en (internationale) uitdagingen zowel als Business Unit Directeur (Materialise 2007 – 2012) als  Vice-President Human Resources (Materialse 2012-2017).

Dit heeft hem geleerd om mensen, teams en organisaties met impact te ondersteunen in hun omgaan met verandering, groei en performantie. Dit versterkt ook zijn focus op de menselijke sterktes én resultaten.

DatumUur
di 30/08/202209:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
di 06/09/202209:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00


1. Bekijk het programma

Dit gebeurt op de website van onze partner.

www.syntra-ab.be

2. Schrijf u in

Gratis via de website van Liberform.

3. Informeren

Achteraf via onze opleidingspartner.


Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
dinsdag
30 augustus 2022
Start - 03:00 arrow down picto
dinsdag
6 september 2022
Einde - 10:00 Europe/Brussels
Locatie

Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

--Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem--
--Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem--
location picto Krijg de routebeschrijving
Organisator

Syntra AB

--Syntra AB--