loading

Inspirerend leidinggeven (Antwerpen)

Inspirerend leidinggeven: waarom zou je deze opleiding volgen?

Als leidinggevende van een groep medewerkers wordt er van jou verwacht dat je je medewerkers niet alleen duidelijke instructies geeft, maar hen ook motiveert, overtuigt, coacht, met hen overlegt en dat je zelf inspirerend bent voor hen, als mens en leider. Deze manier van leidinggeven is heel intens en vraagt om een duidelijke visie op het werken met mensen. Inspirerende leiders zijn in staat om een beweging op gang te brengen. Ze bundelen focus (richten), energie (kracht) en actie (verbinden) tot een uniek patroon waardoor anderen geïnspireerd raken en gemotiveerd worden om in de toekomst mee oplossingsgericht verder uit te bouwen.

De hoofddoelstelling van de opleiding is, om via een combinatie van groepswerk en individuele groeistimulatie, de deelnemers een traject aan te bieden, te begeleiden en te ondersteunen in hun evolutie naar een grotere kwaliteit wat betreft inspirerend leiderschap.

Deze groeiverbetering dient uiteindelijk voelbaar te zijn op de werkvloer, meer bepaald in het omgaan met verschillende soorten collega’s die dienen te worden aangestuurd.

De trainer gebruikt een methodiek die eigen is aan het ervaringsleren.

Inhoudelijk is sprake van een continue afwisseling van het geven van voorbeelden, het doen van creatieve oefeningen, het richten op de eigen praktijkervaringen en leervragen, het theoretisch kaderen, het geregeld doen van een reflecterende analyse, het terugkoppelen naar zichzelf en het projecteren en transfereren naar de eigen leef- en werksituatie.

Centraal in de gehele cursus staat de bewustwording, de zelfwaarde en de zelfgroei op het vlak van communicatie, sociale vaardigheden, keuze, verantwoordelijkheid en inspirerend leiderschap.

Over de trainer en methodiek

Bart Bulteel is een unieke communicatie en HR-trainer, een senior trainer met een jarenlange ervaring met personeelsleden uit diverse sectoren, bedrijven en organisaties. Hij weet als geen ander zich in te leven in de problematiek van zijn cursisten en krijgt steevast een 9+ evaluatie.

De trainer heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met personeelsleden uit diverse sectoren, bedrijven en organisaties. De methodiek en de inhoud worden aangereikt. De deelnemers worden uitgenodigd om met het geleerde aan de slag te gaan. De methodiek daarbij kenmerkt zich door:

1. Intensief maatgericht.
2. Hoofdzakelijk in groep dat dient als oefenterrein en als weerspiegeling van het maatschappelijk bestel.
3. Vanuit het ervaringsleren: de mate van het leren wordt bepaald door de deelnemers zelf. Via de leerstijlen doen, conceptualiseren, experimenteren en reflecteren ontstaat, door de roterende manier van werken met de leerstijlen, een meer efficiënte en snellere manier van leren.
4. Emancipatorisch: elke deelnemer komt aan bod als een schakel van het groepsdynamisch gebeuren. Daarnaast is er een individuele begeleiding die de persoon ondersteunt en versterkt.

DatumUur
do 23/03/202309:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
do 30/03/202309:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00


1. Bekijk het programma

Dit gebeurt op de website van onze partner.

www.syntra-ab.be

2. Schrijf u in

Gratis via de website van Liberform.

3. Informeren

Achteraf via onze opleidingspartner.


Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
donderdag
23 maart 2023
Start - 04:00 arrow down picto
donderdag
30 maart 2023
Einde - 10:00 Europe/Brussels
Locatie

Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

--Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem--
--Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem--
location picto Krijg de routebeschrijving
Organisator

Syntra AB

--Syntra AB--