loading

Verhoog je impact door een klantgerichte attitude (Ranst)

Organisaties zetten alles op alles om goed te doen voor hun klanten en tevredenheid bij klanten na te streven. Naast allerlei initiatieven op organisatieniveau (zoals het uittekenen van customer journey, een klantgerichte strategie, missie en visie, tevredenheidsbevragingen, etc.) kan ook iedere individuele medewerker een verschil maken door een klantgerichte attitude en aanpak. Elk contact van een medewerker met de klant levert een klantenervaring op en is dus een moment dat er toe doet.

Wat leer je in deze opleiding?

Bij klantgerichtheid staat de beleving van de klant centraal. De tevredenheid van een klant hangt af van de mate waarin aan verwachtingen en behoeften van klanten wordt voldaan met onze producten en dienstverlening.

We bekijken hoe we verwachtingen van klanten kunnen achterhalen, ze kunnen managen en hoe we er in onze aanpak rekening mee kunnen houden om op die manier te zorgen voor tevreden en trouwe klanten. We zetten in op klantgerichte communicatie en klantgerichte gesprekken, ook in die situaties waarin dat moeilijk is of waar we niet kunnen tegemoetkomen aan de verwachtingen van klanten.


1. Bekijk het programma

Dit gebeurt op de website van onze partner.

2. Schrijf u in 


Gratis via de website van Liberform.

3. Informeren


Achteraf via onze opleidingspartner.


Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
vrijdag
10 november 2023
03:00 11:00 Europe/Brussels
Locatie

Ranst

--Ranst--
--Ranst--
location picto Krijg de routebeschrijving
Organisator

Cevora

--Cevora--
+32 2 889 42 00