Wie zijn wij ?

De naam Liberform doet waarschijnlijk een belletje rinkelen!  

We zijn het opleidingsfonds van het PC336. Dat is het paritair comité voor de vrije beroepen. Bent u werkgever en actief als advocaat, accountant, belastingconsulent, gerechtsdeurwaarder, bedrijfsrevisor, architect, landmeter-expert of dierenarts ? Dan kunt u bij Liberform terecht voor ondersteuning!   

Het paritair comité 336 is opgericht in 2009. In datzelfde jaar werden bijna 27.000 werknemers overgeheveld naar het nieuwe PC.  Vandaag telt het PC336 meer dan 35.000 werknemers. En dat aantal blijft stijgen doordat er elke maand extra bedienden bijkomen. Onze hoofdopdracht is het organiseren en/of ondersteunen van activiteiten die verband houden met opleiding en tewerkstelling voor werknemers, met inbegrip van risicogroepen. Zo omschrijft de collectieve arbeidsovereenkomst van 14 november 2011 onze taak.

In het kader van deze overeenkomst verleent Liberform sinds 2016 als sectoraal opleidingsfonds de volgende 3 basisdiensten: 

  • een aanbod van gratis opleidingen voor werknemers die onder het paritair comité 336 vallen; 

  • een opleidingspremie voor betaalde opleidingen gevolgd door de werknemer of de werkgever zelf; 

  • tools, ondersteunend materiaal voor werkgevers, onderzoek en analyse van de behoeften in de sector.  


Sinds 2017 concentreert Liberform zich ook op de studie van verschillende thema’s die van belang zijn voor de sector: werkplekleren, cyberveiligheid, onthaalbeleid, versterking van de competenties, diversiteit op de werkvloer,...